Søknadsfrist onsdag 13.09, 23:59

DNV GL Fuel Fighter jobber vi for å utvikle og bygge en ultra energieffektiv elbil for å delta i Shell Eco Marathon. Vi konkurrerer i klassen Urban Concept. Her er miljøet i fokus, og studenter over hele verden utfordres til å finne morgendagens transportløsninger. 

DNV GL Fuel Fighter trenger deg til å realisere vårt eksisterende bidrag, og finne gode løsninger for neste generasjons konsept. Du får også 7.5 studiepoeng for å være med! 

Husk infomøte 12. september klokken 17.15 på VE1. Gratis pizza til alle som kommer! 

 

DESIGNTEAM

Designteamet skal jobbe generelt med estetikken av den eksisterende bilen, men primært med fokus på utvendig face lift og interiør. Konseptet for karosseridesignet til neste generasjons bil er nå helt i startfasen, og dette vil etterhvert få prioritet. Her vil utforsking av eksisterende urbane bilkonsepter og brukeranalyse være viktig, og videre design og utforming av karosseriet. Ingen tidligere erfaring er nødvendig, men noe interesse og kunnskap om produktdesign verdsettes.

Interiør: Designe interiør med fokus på vekt, funksjon og estetikk i eksisterende bil. Etterhvert jobbe med R&D for utvikling av neste konsept.

Eksteriør: Gi eksisterende bil et nytt design ved endring av lakk og nye lykter. Fotorealistisk rendering av bilen er høyaktuelt for å vise hvordan eventuelle endringer vil se ut. Etterhvert jobbe med R&D for utvikling av neste konsept.

 

ELEKTRONIKKTEAMET

Elektronikkteamet jobber med alle de elektroniske systemene til DNV GL Fuel Fighter-bilen. Fra kraftelektronikk og fremdriftssystemet til lys og vindusviskere. Omtrent alle områder innen elektronikk og programmering utforskes for å utvikle høyteknologiske løsninger.

Ingen tidligere erfaring er nødvendig, men noe interesse for elektronikk og programmering er nødvendig. Opplæring i relevante programmer og konsepter vil bli gitt.

Batteri og Batteristyringssystem: Lage, modifisere eller kjøpe et batteristyresystem og batteriløsning for bilen. Oppgaver blir kretskortdesign, programmering og testing.

Motorkontroller: Design og konstruksjon av en motorkontroller for å kontrollere fremdriften av bilen. Oppgaver blir kretskortdesign, programmering og testing.

Strømdistribusjon: Trygt sende strøm til alt av småelektronikk og systemer i bilen. Oppgaver blir kretskortdesign, programmering og testing.

Logging av data og trådløs kommunikasjon: Lese og sende data trådløst for logging og videre analyse. Oppgaver blir å utvikle/ta i bruk ulike kommunikasjonsprotokoller og lage verktøy for logging av data.

Datavisualisering: Lage programvare for visualisering av data fra bilen for videre analyse og forbedring av kjørestrategi.

Dashbord og Brukergrensesnitt: Modifisere eller lage nytt dashbordsystem med informasjon til sjåføren av bilen. Informasjon kan være fart, nåværende batterikapasitet og lignende.

Sekundærsystemer: Diverse elektroniske systemer som lys, vindusvisker eller horn. Oppgaven blir å modifisere eller lage nye stabile løsninger for disse systemene. Oppgaver blir kretskortdesign eller modifisering av eksisterende løsninger og noe programmering.

 

MEKANISK TEAM

Det mekaniske teamet er gruppen som tar seg av de mekaniske komponentene til DNV GL Fuel Fighter-bilen. Ved å bruke alt fra avansert modelleringsprogramvare til en enkel skiftenøkkel, konstruerer og bygger vi alle de mekaniske delene av bilen. Hvis ting som komposittforming, konstruksjon av brems- og dempesystem eller testing av aerodynamikk i simuleringer og vindtunell høres interessant ut, er dette teamet for deg.

Ingen tidligere erfaring er nødvendig, men noe interesse og kunnskap i mekanikk, CAD og/eller materialer verdsettes.

Testrigg: Være med å utvikle og bygge testrigg for bilen der forskjellige stignings/helningsgrader kan simulere et baneløp.

Interiør: Videreutvikle og optimalisere interiør av bilen, i hovedsak ratt og kontrollpaneler

Vakuumformer: Designe og lage en vakuumformer som er stor nok til bruk i produksjon av blant annet vinduer. 

Oppheng: Design og simulering av fester til hjuloppheng. Oppgaver blir design, finite element og vurdering av produksjon via additiv tilvirkning i metall

Styring / bremser: Videreutvikling og optimalisering av styre- og bremsesystem. Oppgaver blir å redusere vekt fra årets system og å forbedre det.

 

RESEARCH AND DEVELOPMENT

Nytt i år er er et diverst R&D team som skal være med helt i startfasen for å utvikle neste generasjons konsept. Dette dreier seg i hovedsak om design av nytt karosseri/monocoque, og se på muligheter for å bruke innovative teknikker som generativ design og 3D printing opp mot designet av bilen som skal konkurrere våren 2019. Ingen tidligere erfaring er nødvendig, men noe interesse og kunnskap for de ulike stillingene verdsettes.

Optimalisering ved evolusjons algoritmer: Utforske og finne metoder for bruk av generativ design/topologioptimalisering av neste generasjons karosseri, gjerne med noe erfaring i programmering/simulering

Aerodynamik: Utforske og finne metoder for simulering av aerodynamikk for optimalisering av neste generasjons karosseri, gjerne med noe erfaring med fluidmekanikk

3D printing: Utforske mulighetene for bruk av 3D printede former for utvikling og produksjon av karbonfiberdeler, gjerne med noe erfaring med kompositter.

 

Markedsføring

Markedsføringsgruppa i DNV GL Fuel Fighter jobber med å nå ut til flest mulig, både studenter og media. Vi kommer i løpet av året til å skape videoer for YouTube-kanalen vår, skrive blogposter, reise rundt for å promotere bilen og gjennomgående dele bilder og oppdateringer i forskjellige sosiale medier og de mer tradisjonelle mediene. Ingen tidligere erfaring er nødvendig, vi ser hovedsakelig etter noen som er engasjerte! 

Foto og video: Ta bilder og videoer for bruk i markedsføring, YouTube-videoer og lignende. 

Nettsiden: Oppdatere nettsiden samt de endringene og oppdateringene som skjer i løpet av året. 

Grafisk Design: Lage plakater og annet promomateriale for laget. 

 

SØK HER!